Werkwijze The Travel Nanny

Je bent nieuwsgierig en wilt een travel nanny meenemen op vakantie of een oppas aan huis. Maar hoe werkt dat precies? Een nanny tijdens je vakantie is altijd maatwerk. Wil je graag een dagje zonder kinderen naar het strand of van de piste af? Of wil je als ouders juist meer quality-time met elkaar? Alles is mogelijk met The Travel Nanny. Zoals ik al zei is het altijd maatwerk, maar ik leg graag uit hoe ik werk:

Stap 1: Persoonlijke kennismaking

Leuk, jullie hebben contact met mij opgenomen om kennis te maken! Als ik in de periode dat jullie een oppas nodig hebben beschikbaar ben plan ik graag een persoonlijk kennismakingsgesprek met jullie in. Dit kan zowel fysiek als digitaal. Hierin stel ik mij verder voor en hoor ik graag wat de behoeften zijn van jullie als ouders en wat jullie op vakantie willen voor de kinderen. Ook hoor ik graag van alles over de kinderen, en ook dat wat ik moet weten. Daarnaast hebben we het over de praktische kant zoals de planning, invulling van het werk en het financiële plaatje.

Ik werk met een intakeformulier. Deze wordt, afhankelijk van het type reis, tijdens de kennismaking ingevuld of vraag ik jullie daarna in te vullen.

Een klein jonetje dat boven een wieg hangt waar een baby in ligt.

Stap 2: Kennismaking met de kinderen

Als de klik er is leer ik jullie kinderen graag kennen. We organiseren een afspraak met een activiteit die voor hen leuk is en gaan samen op pad. Ik richt mij dan vooral op de kinderen, zodat jullie als ouders kunnen zien hoe ik met de kinderen ben. Tegelijkertijd komen we er op deze manier achter of de klik er met de kinderen ook is.

Nog geen ervaring met een travel nanny en is het een grote stap voor jullie of zijn jullie om een andere reden nog niet helemaal overtuigd? Dan is het ook een optie om een betaalde proefperiode aan te gaan.

Stap 3: Samenwerken? Samenwerken!

Als de klik er van alle kanten is gaan we over op het formele stuk van onze samenwerking. Ik stel een contract op en we stemmen de afspraken die jullie voor de kinderen hanteren af. We zorgen ervoor dat we allemaal weten waar we aan toe zijn en zorgen dat er geen onduidelijke situaties kunnen ontstaan tijdens de vakantie.

Stap 4: Het financiële gedeelte

Als beide partijen een go hebben gegeven volgt de betaling. The Travel Nanny hanteert een aanbetaling van 50% om de boeking te bevestigen. Indien de startdatum van de boekingsperiode binnen 28 dagen valt hanteert The Travel Nanny een volledige betaling.

Stap 5: Op vakantie

En dan: Holiday-time!

Hoe de oppasdagen er tijdens de vakantie of trip uit zien is altijd maatwerk. Afhankelijk van jullie behoeften, de behoeften van de kinderen, de bestemming en de tijdsduur. Uiteraard hoor ik tijdens onze kennismaking graag waar de kinderen en de ouders blij van worden tijdens de vakantie en gaan we daar het programma mee vullen.

Stap 6: Na de vakantie

Na een geweldige reis ontvangen jullie van mij een evaluatieformulier en evalueren we de samenwerking. Ik vind het belangrijk van jullie en van de kinderen te horen hoe jullie het hebben ervaren. Deze evaluatie kan zowel digitaal als bij jullie thuis.

Ben je enthousiast geworden? Neem dan vrijblijvend contact met mij op om de mogelijkheden te bespreken!