Van klein meisje met een camera naar freelance fotograaf

Fotograferen en reizen zijn mij met de paplepel ingegoten. Tijdens vakanties in Europa met het gezin was ik altijd al in de weer met de camera van mijn moeder. Van alles wat ik zag wilde ik een foto maken. Helaas hadden we toen nog geen digitale camera waarmee je eindeloos foto's kon schieten. 😉

Nadat ik in 2010 de opleiding Facilitair Leidinggevende afrondde besloot ik in 2011 mijn passie voor fotografie weer nieuw leven in te blazen en een basiscursus Digitale Fotografie te volgen bij het Utrechts Centrum voor de Kunsten (UCK). Het zal je misschien niet verbazen, maar ik voelde me als een vis in het water met een camera in mijn hand. Het bepalen van de juiste compositie, het leren kennen van de camera-instellingen en veel fotograferen; het zorgde voor een bepaalde ontspanning en het smaakte naar meer. In 2012 deed ik een jaaropleiding Fotografie waarbij ik de fijne kneepjes van het vak leerde.

Echt leren doe je natuurlijk in de praktijk. In de jaren na mijn opleiding ben ik vlieguren gaan maken. Letterlijk en figuurlijk, want ik ben naar heel wat landen afgereisd om mijn twee grootste passies te combineren: fotografie en reizen. Momenteel ben ik als freelance fotograaf (gespecialiseerd in reizen), videograaf en social influencer actief voor verschillende opdrachtgevers in verschillende vormen. Ik hou ervan om creatief met fotografie bezig te zijn.

Voor mijn werk verwijs ik je graag naar mijn portfolio en naar mijn Instagram kanalen @lisetverberne (reizen) en @leezv (architectuur).

Daarnaast heb ik een blog om mijn kennis en ervaring op het gebied van fotografie en reizen te delen. Verder ben ik op vrijwillige basis fotograaf voor kinderrechtenorganisatie War Child Holland. Een mooie manier om met mijn passies ook maatschappelijk een bijdrage te kunnen leveren.

Mijn persoonlijke Instagram hashtags

Daarnaast heb ik ook een paar specifieke thema’s waarvoor ik hashtags heb bedacht. Zo kun je de serie makkelijker terugvinden zonder dat je eindeloos door mijn feed hoeft te scrollen.