Fotografie als ruilmiddel

Geld verdienen met fotografie is leuk. Toch wil ik hier niet direct mee beginnen. Mijn ervaring met werken in opdracht is nog gering, dus wil ik eerst meer ervaring opdoen. Daarnaast lijkt het mij een leuke uitdaging om te kijken hoe het uitpakt als ik mijn fotografie inzet als ruilmiddel en er een tegenprestatie voor terugvraag.

Stel, jij verhuurt een huis of kamer via Airbnb. Goede en duidelijke foto's zijn hierbij van essentieel belang om potentlele huurders aan te trekken. In ruil voor deze foto's mag ik dan bijvoorbeeld bij jou overnachten. We moeten er uiteraard wel beiden beter van worden, ofwel het moet een win-win situatie zijn. Wil je geen poespas en er gewoon voor betalen, dan zeg ik daar natuurlijk geen nee tegen.

Samenwerkingen

Ben je als startende of bestaande reisorganisatie op zoek naar (specifieke) reisfoto's voor in je brochure, voor op je website of voor andere reclamedoeleinden?

Ben je een reisjournalist of digital nomad en wil je gelikte foto's, maar heb je de kneepjes van de fotografie nog niet helemaal onder de knie of wil je de kostbare tijd die je hebt liever besteden aan je artikelen of aan je blog?

Wellicht kunnen we elkaar helpen. Ik verbreed graag mijn horizon en houd van uitdagingen.

Vakantiefotograaf

Besteed je de kostbare tijd die je hebt liever aan je familie en aan je vakantie in plaats van bezig te zijn met het maken van foto's? Kom je vaak terug van vakantie met foto's waar je niet tevreden over bent? Een scheve horizon, alles op de foto is scherp, behalve jijzelf, het hoofdonderwerp staat er maar half op en ga zo maar door. Ik ken het als geen ander.

Wanneer mensen mij tijdens mijn reizen vragen om een foto van ze te maken, zijn ze meestal erg tevreden. Andersom is dat minder vaak het geval. Ben ik dan zo kritisch? Het antwoord is simpel: je moet er oog voor hebben. Heel veel mensen maakt het nu eenmaal niet uit of het topje van een gebouw wel of niet op de foto staat en dat de horizon niet horizontaal, maar diagonaal op de foto staat. Toevallig ben ik iemand die dat oog voor detail wèl heeft.


Reisoppas

Op vakantie met het gezin, maar toch tijd met zijn tweeën willen doorbrengen? Hoe lief ze ook zijn, soms heb je gewoonweg wat tijd voor jezelf nodig en wil je even geen omkijken hebben naar de kinderen. Zeker wanneer ze nog klein zijn en ze alle aandacht nodig hebben.

Wanneer er kinderen in mijn buurt zijn gaat mijn aandacht altijd eerst uit naar hen. Waar ter wereld ik ook ben. Ik heb inmiddels zeventien jaar ervaring met kinderen in alle leeftijden. Daarnaast ben ik een keer zes weken zomer au pair geweest bij een Engels gezin en een keer negen weken bij een Italiaans gezin.

Het kan natuurlijk ook voorkomen dat je een keer samen een weekendje weg wilt of dat je een zakenreis hebt, waarbij het wenselijk is dat het leven van de kinderen in Nederland gewoon doorgaat. Opa's en oma's en de vaste oppas kunnen niet? In dat geval kan ik bij jullie thuis komen voor deze periode.

In alle gevallen geldt uiteraard eerst een uitgebreide kennismaking. Referenties zijn geen probleem.

Waar sta ik voor?

• liefde voor kinderen
• enthousiasme
• flexibiliteit
• initiatiefrijk
• huishoudelijke taken zijn geen probleem
• er zorg voor dragen dat het huis weer is opgeruimd aan het einde van de dag
• in het bezit van rijbewijs B

Reisgenoot gezocht voor een fotografiereis

Zoek je een reisgenoot die het net zo leuk vindt om te fotograferen als jij en die er langer de tijd voor wil nemen dan de gemiddelde toerist?

's Ochtends vroeg opstaan om tijdens de zonsopgang te fotograferen, een berg beklimmen en de uitzichten fotograferen. Daarnaast vind ik architectuur en structuren fascinerende onderwerpen.

Dat zijn dingen die ik graag eens zou doen met iemand die daar al enige ervaring mee heeft. Ik vind het belangrijk dat ik het goed met je kan vinden en dat we een beetje dezelfde ideeën hebben.